Papricas de porc cu galuste

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 4175 vizualizari

 

Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata,mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici,atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta

Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

 

INGREDIENTE

  • 3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)
  • 250 gr afumatura- poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 morcovi noi,mai mici
  • 1 tulpina usturoi verde
  • boia,2-3 foi dafin,
  • piper,sare,
  • ulei,unt

Pentru galuste:

  • 2 oua,faina

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija  sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc. Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute,adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.Punem capacul si lasam sa fiarba,la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute,dam focul incet.

Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.Batem 2 oua bine de tot,apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650),la final avem nevoie de o consistenta ….cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose .

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa,apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute,pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.

Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala,am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare),am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e  destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:44

Un preparat foarte gustos!

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:19

papabundetot 1

15.06.2013, 18:58

Am castigat un concurs cu acest preparat si acum el se vinde intr-un restaurant din Bucuresti dupa aceasta reteta a mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu smantana si praz